POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mini profiterole

Testo
2 dl ulja
2 dl vode
4 dl brašna
5-6 kom jaja
3 dag gustina
pola kasicice soli
Krema
30 dag šećera
1 lit mlijeka
8 dag brašna
5 jaja
2 vanilin šećera
1 puding od vanilije
12,5 dag margarina


Ulje, vodu i so kuvati,malo nek kuva. Dodati brašno promešano sa gustinom. Mešati i pržiti da se tijesto dobro sastavi. Na dnu posude se stvori bijeli sloj a tijesto se poveže u kompaktnu smjesu. Sklonimo sa vatre i ohladimo.U hladnu smjesu dodamo jedno po jedno jaje. Dobije se lepljivo tijesto. Tijesto se stavi u spric ili se oblikuju hrpice kasikicom,velicina zavisi od vas,ja sam pravila bas male. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 st.C 20-25 minuta.Ne otvarati rernu dok se peku da ne spadnu. Krema: Mleko se skuva s vanilijom. Posebno se izmiješaju jaja sa šećerom, brašnom, praškom za puding i kasikom kuvanog mleka pa se ta smjesa umiješa u mleko i kuva dok se krema ne zgusne. U hladnu kremu se doda penasto razrađen margarin i pune princezice koje smo prerezali na pola.Princeze preliti sa prelivom po zelji.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept