POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medenjaci domaci

3 čaše (od 2dl) kristal šećera
1.5 čaša (od 2dl) vode
2 kašike masti
1 jaje
2 žumanca
po potrebi brašna (meko pšenično)
1 kesica cimeta
1 kesica sode bikarbone
Za premazivanje
2 belanca
100 gr šećera u prahu

U dublju šerpu staviti 1.5 čašu kristal šećera i pržiti kao za grilijaš. Smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem i postepeno dodavati 1.5 čašu vode, a zatim još 1.5 čašu kristal šećera i na kraju 2 kašike masti. Kad provri i stvori se jedinstvena masa, skloniti i prohladiti.U šećernu smešu dodati 2 žumanca i 1 celo jaje, umešati i zatim staviti brašna po potrebi (da testo bude dovoljno tvrdo da se može oblikovati u kuglice – ne pretvrdo), uz brašno dodati i sodu bikarbonu i cimet,Od testa praviti oblike po zelji ili koristiti kalupe i ređati u podmazan pleh. Peći na 200°C oko 10 min, tj dok medenjaci blago porumene.Kad su medenjaci pečeni i ohlađeni, umutiti 2 belanca sa 100gr šećera u prahu (u neumućena belanca staviti šećer i mutiti zajedno) Preporučujem premazivanje četkicom svakog medenjaka ponaosob.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept