POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne tulumbe

3 čaše (od 2 dl) vode
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
500 g šećera
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice limuntusa
Priprema

2 čaše vode i pola čaše ulja prokuvati, pa skloniti sa ringle i umešati brašno sa praškom za pecivo. Sjedininti mikserom, dodatak za testo. Ostaviti da se prohladi. Šećer preliti sa čašom vode, dodati lumuntos i staviti da se kuva, nekih 7-8 minuta. Špric za tulumbe puniti testom, pa istiskivati na pleh obložen pek papirom velicine po zelji. Preseći na željenu veličinu tulumbe i staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 220 C, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Vruće tulumbe preliti sa sirupom i ostaviti da upijaju bar dva sata.Podelite recept na fb sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept