POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni medenjaci-bez jaja

2 kašike meda
5 kašika šećera
100ml ulja
100ml vode
350-400g brašna
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone

Vodu, ulje, šećer i med sipati u šerpu da se ugreje (ne treba da prokuva). Kad se ugreje dodati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet, pa sve dobro izmešati. Testo ostaviti da se malo prohladi a i ne mora obavezno- zakljucite po gustini.Pleh obložiti papirom za pečenje, pa smesu za medenjake vaditi kašičicom i stavljati na pek papir (sami odaberite veličinu medenjaka, narastu tokom pečenja).Ako hoćete da vadite testo kalupima, obavezno ohladite testo i ohlađeno premesite uz dodatak brašna da se ne lepi za podlogu.Staviti da se peku u prethodno zagrejanu rernu na oko 180C oko 10min. po potrebi i malo duze dok ne dobiju po vama lepu boju.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept