POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slavski kolac recept i postupak

Recept za testo je isti samo se razlikuju ukrasi,kod ukrasa pustite masti na volju.za ukrase bele je potrebno=
200 gr brašna
100 gr gustina
1 kašika soli
100 ml hladne vode  
video i deltaljan postupak za  POSNI slavski kolac imate OVDE


za testo
oko 1 kg brašna
oko 400 ml vode
1 kašika soli
100 ml ulja
40 gr kvasca
2 kašičice šećera



Ukrase za krsni hleb uradite, najbolje je, nekoliko dana ranije.Ako pravite ove bele ,ako ukrasavate od testa onda taj dan kad mesite,od istog testa  pravite ukrase,
Za bele ukrase je potrebno sledece.U činiji zamesite testo od brašna, gustina, soli i vode. Zamešeno testo staviti u kesu, da se ne bi sušilo. Izvaditi jedno parče i istanjiti ga oklagijom. Jedno valjkasto parčence testa, veličine malog prsta, iseckam makazicama-eto klasa žita.I ptičicu je lako napraviti. Jedno parče testa, veličine polovine malog prsta - spljoštiti na vrhu. S obe strane utisnuti po zrno bibera, zašiljiti malo ivicu i eto kljuna. Glava je gotova. 

Rastanjiti jedan krug, prečnika 3 cm i jednu polovinu izreckati po dužini. Zavrnuti ivice, i eto tela ptičice sa sve krilima. Postaviti glavu na to telo, Koliko nas je u kući, i toliko uraditi ptičica. Ostale ukrase radite po zelji i pustite deci nek vam pomognu jer imaju iskustva sa plastelinom i bice im zanimljivo.Svaki ukras koji uradite, stavljite na, brašnom posut, poslužavnik. važno je da se ukrasi suše lagano, u toploj prostoriji.
Osveštanu vodu, sa sve semenkama i liščicama bosiljka, ugrejati i u njoj razmutiti kvasac i kašiku brašna. Dodati ulje i šećer - brzo će kvasac da proradi. U većoj posudi osoliti prosejano brašno.
 Dodati nadošli kvasac. I mesiti.

Mesiti, prvo u vanglici, a onda testo izvaditi na radnu površinu i dalje mesiti zatim vratiti u vanglicu i pokriti krpom ili kesom da naraste.Na pobrašnjenoj radnoj površini, blago premesiti testo.Staviti testo u serpu dublju u kojoj cete peci i pustiti da jos nadodje . 


Naraslo testo premazate žumacetom, i ređate ukrase.Kolač pečete u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.U ovom postu imate jos neke video posne recepte mozda vam zatreba.
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE


Slike svog Krsnog hleba nam je poslala Maja Milicevic Iz Backe Palanke svake godine ih drugacije uradi pa nam je poslala zato par slika,pisite nam i vi na nasu fb stranicu,ako zelite da objavimo vas recept.Podelite recept na fb idu slave zatrebace nekoj prijateljici mozda.Slava ne moze da prodje ni bez slavskog zita recept za njega imate OVDE ni bez slavskih sitbih kolaca recept za 11 vrsta sitnih slavskih kolaca imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept