POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Zeljanica sa domacim korama

1 kg Brašna glatko
 1,5 kg Zelja - spanaca, koprive ili blitve
 malo Soli
 malo Ulja
 malo bibera malo vegete ili zacini po ukusu
 malo maslaca malo kajmaka

malo vode
TIJESTO Od brašna, vode i soli zamijesiti srednje čvrsto tijesto. Napraviti dvije kugle i ostaviti pouljene da se odmaraju oko 1 sat.
NADJEV Zelje oprati pa obariti. Kad se ohladi sitno ga isjeckati ili samljeti pa posoliti i posuti zacinima po zelji i malo dodati maslaca rastopljenog pa promiješati. tijesto razvući na tanke juhke (paziti da ne pucaju). Okrajke ako su debeli odstraniti nožem.
 Kad se juhka tanko razvuče po juhki poprskati cijelu sa rastopljenim maslacem, zatim na jednoj strani juhke redati nadjev uz rub juhke. (ne predebelo i ne pretanko - paziti da bude dovoljno nadjeva za svu juhku).
 Kad se nadjev poreda prebaciti kraj juhke preko nadjeva uz sami nadjev, tako da se nadjev umota u juhku. Zatim pomoću stoljnaka zamotati nadjev u oblik "crijeva" dva puta
 Zatim uz rub zamotane juhke "crijeva" nožem odrezati "crijevo", te poslagati u pouljenu tepsiju . Preostalu juhku ponavljati punjenjem nadjeva i umatanjem u crijevo sve dok se ne potroši sva juhka i nadjev, odnosno dok se ne popuni tepsija.
Pite u tepsijama poprskati rastopljenim maslacem, pa staviti da se peku.Recept za zvrk pitu sa oklagijom koja svima uspeva imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept