POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ako imate visanja u zamrzivacu da ne stoje

Za testo: 5 jaja, 200 g putera, 120 g šećera, 500 g svežih ili smrznutih višanja, 300 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo i kašika kakao praha Za krem: 100 g šećera 2 pudinga od vanile 500 ml mleka (1/2 l) 250 g omekšalog maslaca ili margarina Puter i šećer penasto umutite, pa dodajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, postepeno umešajte u jaja i dobro izmiksajte. Dve trećine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom. U ostatak testa dodajte kakao, promešajte i sipajte preko svetlog testa. Višnje operite, izvadite koštice, rasporedite po testu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Za pripremu krema Od praška za puding, 100 g šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite puding da se ohladi (ne stavljajte ga u frižider!) i pritom povremeno promešajte. Omekšali maslac dobro umutite mikserom i dodajte ohlađeni puding, kašiku po kašiku, Pečeni kolač namažite kremom, prelijte glazurom od čokolade (na pari otopite čokoladu i puter, mešajte dok masa ne postane glatka)Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...