POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ako ne znate sta cete sa tikvicama- kisele tikvice

4 kg zucchini tikvica tako ide u original receptu ja sam pravila od belih jer sam ih imala puno i nisam znala sta cu sa njima
2 l vode
½ l sirćeta
½ kg šećera
1 konzervans, bosiljak

1. Tikvice iseći na kolutove ili kockice i ostaviti sa strane.Ako su malo starije ukloniti onaj deo sa semenkama i seci samo mesnati deo. 2. Vodu pomešati sa šećerom i sirćetom, pa prokuvati. Kada počne da vri skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. 3. U prohlađen presolac dodati konzervans i mešanjem rastvoriti. 4. Prethodno oprane i osušene tegle napuniti tikvicama (po želji, dodati koji list svežeg bosiljka), pa preliti pripremljenom tečnošću do grla tegle. 5. Zatvoriti, ostaviti prekriveno na toplom mestu da se ohladi. 6. Sutradan odložiti u ostavu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...