POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bakin kuvani paradajz

Potrebno je:
10 kg paradajza ili koliko imate vec
soli po ukusu


Priprema: Zreo i zdrav paradajz dobro operite i sameljite na mašini običnoj mašini za meso ali sa gustom rešetkom. Mleveni paradajz stavite u veću serpu i kuvajte ga najmanje 1 h pa i više, kako bi isparilo što više tečnosti. U toku kuvanja ga posolite po ukusu. Za to vreme neka vam u rernu stoje dobro oprane flaše, kako bi bile sterilisane. Kuvan vruć paradajz sipajte u vruće flaše, i dobro ih zatvorite. Flaše što bolje "ušuškajte" u cebad ili peskire kako bi što duže bile tople. Tek kada se potpuno ohlade, smestite ih u spajiz na hladno.Podelite sa prijateljima na fb ovaj starinski obicni recept mozda nekom zatreba.
loading...