POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Baklava rolnice -recept i postupak


za testo je potrebno 500gr brasna,150 gr margarina,2.5 dl mleka ,prstohvat soli.Za sirup 300 gr secera ,3 dl vode,sok od limuna.Za fil 350 gr mlevenih oraha,150 gr secera,rendana kora od jednog limuna,2 vanil secera ,1 zumance,3 kasike mleka i 100 gr margarina. Sjedinjiti 50 gr rastopljenog margarina,2,5 dl mlakog mleka ,soli i jaje ,umutiti i postepeno dodavati brasno.Mesiti dok se ne dobije glatko testo i ostaviti da odstoji pola sata.Kada se testo odmori ,podeliti ga na 16 jednakih gomilica i oblikovati jufke.Svaku gomilicu ili ti jufku rastanjiti ,premazati margarinom,posuti smesom oraha,rendane kore ,secera i vanil secera.Pomocu uske varjace filovano testo urolati,pa krajeve sakupiti da bi se naborali,a zatim naboranu rolnicu polako skinuti sa varjace.Slagati rolnice u tepsiju podmazanu margarinom, jednu do druge.Zumanca razmutiti sa 3 kasike mleka ,pa tom smesom premazati dobijene rolnice. Peci ih u rerni okoo 20 minuta ,prreliti sa 100 gr rastopljenog margarina i nastaviti pecenje. dok se rolnice peku,pripremiti sirup na sledeci nacin,uspinovati secer i vodu ,dodati limuna. rumene baklave izvaditi iz rerne,preliti sirupom,pa vratiti da se dopeku jos 10 tak minuta .
loading...