POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Barena paprika -recept za najbolji presolac

1 l. sirćeta
3 l. vode
250 gr. šećera
120 gr. soli
1 beli luk
zrno bibera
peršunov list
6 kg. paradajz paprike ili bilo koje druge
1 konzervans

Vodu, sirće,šećer, konzervans i so staviti da provri, zatim dodavati papriku unutra da se bari ,ako stavljate celu papriku pre toga treba izbockati iglicom da tekućina uđe u papriku za vreme barenja,ja sam ih sekla na polutke i narovno ocistila od semena i drske bariti da samo malo omakša i vaditi je napolje i onda stavljati sledeću. papriku stavljati u poklopljenu posudu, i kad se ohladi ređati je u tegle posipati sa iseckanim belim lukom, peršunovim listom ja ga ovaj put nisam imala i biberom zaliti je sa tekućinom u kojoj se barila.Ja sam pravila vecu kolicinu pa sam je stavila u burence ovaj put.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...