POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bareno pecivo

1 kg brasna
1 kom svjezi kvasac
2kasicice soli
1/4 l mlijeka
1/4 l vode
4kasike ulja
jos potrebno
50 g sode bikarbone
1 l vode
1 kasicica soli
sjemenke za posipanje po vlastitom izboru

Brasno posoliti, dodati malo tople vode i ulje ,te umijesati svjezi kvasac. Ostaviti 10-ak minuta da kvasac “izade”.Mlijeko i vodu ugrijati i pomijesati, dodati brasnu i zamijesiti meko tijesto.Pecnicu ukljuciti na 50-60^ C i tijest satviti da se dize cca. 10-15 min.Dignuto tijesto premijesiti, oblikovati pecivo i ostaviti da izlazi jos 10-ak minuta.U meduvremenu prokuhati 1 litru vode, sa jenom zlicicom soli i 50 gr sode bikarbone.U kipucu vodu stavljati pecivo i ostaviti ga cca. 30 sekundi da se kuha, izvaditi na pleh oblozen pek papirom (pek paprir je obavezan, jer se pecivo jako zalijepi za lim).Pecivo zarezati na opar mijesta posuti sjemenkama ili krupnom solju i staviti peci na 200C CCA: 15-20 min. ovisno o velicini peciva.od ovog testa mozete praviti i pofacice ,kajzerice i oblike po zelji ovaj put ja sam pravila kiflice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept