POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Baunti torta-za ljubitelje kokosa i ove cokoladice

BISKVIT:
5 jaja
160g. šećera
5kasika mlijeka
5  kasika ulja
100g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune kasike kakaa
100g.tamne čokolade+ 5 kasika vode
1 prašak za pecivo
KOKOS NADJEV:
1l. mlijeka
120g. gustina
150g. šećera
3 vanilin šećera
200g. kokosovog brašna
Glazura od cokolade 

BISKVIT: Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 kasika vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom. Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom. bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu. smjesu izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu. dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev. KOKOS NADJEV: U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte. izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.Izliti glazuru i ostaviti da se stegne.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept