POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bavarske kifle recept i postupak


  1 kg brasna, 5 dlec vode, soli, 1 deci ulja, 40 grama svezeg kvasca, vrlo malo secera, sa tim zamesiti glatko testo da se ne lepi ali danije tvrdo( ne mora svo brasno odjednom ostavite malo brasna pa dodajte po potrebi) kad ste zamesili testo nauljite vrlo malo ciniju u kojoj ce testo da nadolazi i ostavite 1 sat. Kada je testo nadoslo izrucite na radnu povrsinu i poidelite testo na male loptice jednake i razvlaciti svaku lopticu i valjati u kifle ( moze i drugi oblici) i svaku kiflu zaseci nozem odozgo 2 do 3 puta . U medjuvremenu dok formirate kifle stavite u serpu litru vode kasiku soli i 4 kasika sode bikarbone i kad voda prokljuca spustati po nekoliko kiflica u vrelu vodu na najduze minut zatim ih vaditi i stavljati na pleh sa pouljenim pek papirom( jer se lepe kasnije kad se ispeku pa da bi izbegli to) posuti ih susamom , kimom suncokretovim semenkama ili morskom solju ( po ukusu ) i peci u vec zagrejanoj rerni dok ne porumene i budu braon 20 minuta na 200

recept i sliku nam je poslala Jadranka Zivkovic i hvala joj na tome 
loading...