POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Cipkasta pita-dekorativno izgleda za praznike

2 glavice luka
600 grama mlevenog mesa
200 grama šampinjona svežih
22 lista tankih kora za pitu
4 jaja
malo ulja

Priprema : Na malo ulja izdinstaj luk, šampinjone i mleveno meso. Dodaj začin, malo bibera i soli. Jaja umuti i ostavi sa strane. Uzmi pleh namaži ga debelo maslacem, zatim uzmi jednu koru raširi je, premazi četkicom celu koru pa na nju stavi drugu koru i prenesi na podmazan pleh i sve ostavi sa strane. Uzmi dve kore, premaži jajima, stavi jednu na dugu, zatim stavi fil i urolaj tanki rolat. Tako uradi sa svim ostalim korama, da dobiješ 10 rolata. Zatim uzmi pleh i slaži : u prvi red (na one dve kore) složi četiri rolata jedan do drugog, zatim drugi red tri rolata, pa treći red dva rolata i četvrti red jedan rolat. Svaki red premazuj četkicom sa umućenim jajima. Po receptu ne ide, ali ja sam dodala malo ulja u jaja. Sad sve to lepo uvijte u jedan veliki rolat sa one dve donje kore, pramazati jajima, posuti malo susama i peći na 180 stepeni 35 min.Na slici je presek parceta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept