POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca baklava od visanja i griza


Ovaj recept sam nasla u novinama ne znam sto se zove baklava kad lici na pitu,u svakom slucaju ukusna je
Penasto umutiti 3 jaja, prvo belance pa dodati žumanca. U to dodati sledeće sastojke koje se stavljaju na čaše, odnosno mera je čaša jogurta ili 0.18 dc.U belance i žumance dodati čašu jogurta, 2 čaše šećera, 1.5 kašika griza, čašu ulja i prašak za pecivo.

Ovako napravljena smesa služi za premazivanje kora.Za jedan rolat vam je potrebno tri lista kora, svaku premazati napravljenim filom, a na poslednju nabacati višnje. Od jednog pakovanja gotovih kora možete dobiti 5 rolata. Kada je pečeno preliti sa sirupom, koji se pravi od 1.5 kašike šećera i 1.5 čaše vode. Na ovakav način možete praviti i baklavu sa makom ili rogačem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba,sezona je visanja.
loading...