POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca ljutenica-kao dodatak jelu

3 kg ljutih feferona (boja po želji)
25 dag šećera
30 dag sirceta
40 dag ulja
4 kg paradajiza
3 režnja belog luka
2 lista lovora
sol
vrlo malo konzervansa

Ljute feferone i oguljeni paradajz (ja ih nisam gulila) samljeti. Dodati ostale sastojke i kuvati do željene gustoće.Gotovu ljutenicu sipati u male teglice i zatvoriti ih metalnim poklopcima. Dunstati ih umotane u deku dok se potpuno ne ohlade. Držati ih na hladnom mjestu sa ostalom zimnicom.Načetu teglicu držati u frizideru. Dodavati ljuti dodatak u količini koja mu odgovara direktno u tanjir s jelom ili ga koristiti za vrijeme kuvanja. Ja radim ljutenicu od 1 kg feferona i dobijem 8 - 12 teglica. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...