POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca nutela


300 ml slatke pavlake
 2 vanilin šećera
 1 stapic vanilije
 nekoliko kapi arome vanilije
 200 g prženih oljuštenih lješnjaka
230 g mliječne čokolade
 2 kasike gorkog kakaa
75 g maslaca
Lješnjake fino sameljite, a čokoladu naribajte ili nasjeckajte. U posudu stavite pavlaku, vanilin šećer, vaniliju i nekoliko kapi arome vanilije. Zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja uz stalno miješanje kako bi se šećer otopio. Dodajte lješnjake i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući. Maknite s vatre pa smjesu propasirajte u multipraktiku kako biste dobili glatku kremu. Kremu od lješnjaka ponovo vratite na vatru. Dodajte joj maslac, čokoladu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se malo ohladi, a zatim ulijte u staklenku, dobro ju zatvorite i ostavite da odstoji na hladnijem mestu preko noći.Podelite recept na fb  sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept