POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domace tulumbe i ko ih nikad nije pravio uspece mu


pravljene po ovom receptu
Serbet:
1 kg. vode
1 kg. secer
Smeza za tulumbe:
500 ml. vode
100 ml. ulje
300 gr. brasno
prstohvat pecivo
4 kom. jaja
1 l. ulje

Najpre treba napravit serbet.U serpu stavimo vodu i secer i stavimo kuvati.Kada pocne da vri,ostavimo jos 10-12 minuta i maknemo sa sporeta.Nesme vise da vrije.Ostavimo ga da se skroz ohladi.Serbet mora biti hladan.U drugu serpu stavimo vode i ulja da zavri.Kada zavrije,dodamo prosejano brasno sa pecivom i mesamo jos 2-3 minuta i maknemo sa vatre.Sa drvenom varjacom mesamo smesu dok se prohladi odnosno dok mozemo da testo drzimo u ruke.Znaci celo vreme mesamo masu.Kada je testo ohladjeno,dodamo 4 jajeta,jedno po jedno.Mesamo dok jaja se sajedine sa masom.

Kada se masa sajedinila,punimo spric za tulumbe i przimo u tocno litar zagrejanog ulja.Przimo na srednjoj vatri.Tulumbe ce se same okretati u ulju,ali neka ako nece vi je okrenite pomocu rupicaste kasike.Kada su tulumbe dobile finu bojicu,pomocu kasike vadite tulumbe,i odmah stavljajte u ohladjeni serbet.Neka su u serbetu dok je sledeca tura gotova.Vadite iz serbeta tulumbe i odma nove naredjajte. Redjajte gotove tulumbe u tepsiju,pa sa ostatkom serbeta,prelijte odozgo.Ostavite nekih 2-3 saata da upijaju serbet i da se dobro prohlade,potom posluzite.
recept nam je poslala Marija Milicevic
loading...