POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci dzem od kajsija

Potrebno je
1 kg očišćenih kajsija
600 gr šećera
 konzervans moze i ne mora ako cete praviti samo malo i brzo ce se pojesti ja ga nisam stavljala jer je bila mala kolicina 

Kajsije oprati, očistiti od bilo kakvih tačkica, ili oštećenja na njima. Onda ih prepoloviti i potopiti sa šećerom.. Ostaviti da prenoći, pa sutradan kuvati. kuvati na jakoj vatri uz neprestano mešanje. Po meni je džem gotov onoga momenta kada povučem varjačom po dnu šerpe, a za varjačom ostaje beli trag, odnosno vidi se dno šerpe. Cilj kuvanja na jačoj vatri je da se brže skuva da ostane lepa svetla boja.Kada skinete sa vatre mešati varjačom još 20 minuta da se boja ne bi promenila. Onda sipati tako toplo u vruće tegle, pa vratitu u rernu, potpeči još malo, da se uhvati korica. Tegle okrenuti naopacke i poredjati u odgovarajuću vanglicu ili korpu , pokriti ćebetom i ostaviti tako utopljene, dok se džem skroz ne ohladi.
loading...