POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci jaffa keks

Biskvit
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Žele
350 ml cedjene pomorandže
3 kašike šećera
1 kesica želatina
Glazura
200 g čokolade za kuvanje

Umutiti biskvit od 4 jaja, 4 kašike brašna i 4 kašike šećera. Umutiti lepo i penasto. Ispeći na plehu od rerne obloženim papirom za pečenje. Tokom pečenja biskvit se malo podigne, posle pečenja spadne. Ohladiti, pa okruglom modlom obima 5 cm vaditi krugove. scedjenu pomorandžu procediti da nema mrvica, dodati 3 kašike šećera i rastopljeni želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Razliti na pleh 24×34 cm, ili neki drugi slične površine, obložen papirom za pečenje. Paziti da je odabrani pleh ravan, da se ne desi da se žele slije samo na jednu stranu pleha. Kad se žele stegne par sati u frižideru, okruglom modlom obima 3 cm otisnuti krugove. Restlove izvaditi pa krugove pažljivo prebacivati na pripremljene biskvitne podloge.Desii se da par kružića pocepa prilikom vadjenja. Čokoladu otopiti na najnižoj temperaturi ili u mikrotalasnoj 10 minuta na 180 W, bez dodavanja ičega. Razmazati je u tankom sloju na masni papir, u površini 20×30 cm, na dva mesta. Kad se stegne, iz svake table vaditi krugove, istom ili malo većom modlom od one kojom je sečen biskvit. Modlu ugrejati pre otiskivanja krugova. Čokoladne krugove postaviti preko biskvita sa želeom i ugrejati odozgo, da se ocrta krug želea, i da se čokolada prilepi za keks. Ja nisam grejala zato i nema ono udubljenje.Ostaviti da se galzura stegne. Nema bas ono uzvisenje kao jafa ali ukus je bas slican.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept