POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci sok od kajsije -ne kuva se

6 kg zrelih kajsija
3 g limunske kiselina
1/2 l vode

malo konzervansa
 Zrele kajsije oprati i staviti 10-ak sekundi u vrelu vodu kako bi ih lakše ogulili. Vaditi ih i stavljati u posudu sa hladnom vodom. Kajsije ogluliti i izvaditi koštice. Samljeti ih u multipraktiku, izvagati (trebalo bi biti 3 kg voća) te staviti u posudu u koju dodamo vodu i limunsku kiselinu. Ostaviti da stoji 24 sata. U odstojale kajsije dodati 3 kg šećera i malo konzervansa, te ostaviti da stoji 24 sata. Za to vrijeme povremenu promiješati kako bi se šećer bolje otopio. Kada se sav šećer otopi sipati u boce i zatvoriti. Za one koji ne vole da u soku ima “mrvica” sok se može prije sipanja u boce procijediti kroz gazu.Nisam bas sigurna koliko dugo moze da stoji,jer se kod mene brzo popije.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...