POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

DUGA ROLAT -savrseno predjelo za slave i ostala slavlja

Sastojci za žuti deo kore:
2 kom jaja
2 kašik ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica  praška za pecivo
3-4 kašike ribanog feta sira
Za zeleni deo kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
 1 kašika kisele pavlake
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blendiranog španaća
između prstiju soli
Za narandžasti deo kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 ravne kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 ravne kašike ajvara
između prstiju soli
Za filovanje
krem sir ili feta sir pomešan sa pavlakom (400gr. fete i 1 pavlaka)
tanko izrezana šunka ili neko drugo meso po želji


Priprema Sve sastojke umutiti zajedno samo jaja treba razdvojiti, žumanjke zajedno a šne dodati na kraju i lagano izmešati kašikom. Tako radite za sva tri dela u odvojenim posudama. Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odvojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji. Peći samo 15 minuta na 200 stepeni, ne više, jer će vam se kora isušiti i pucati kad je budete rolali. Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja. Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi. Namažite krem sirom složite šunku te ponovo urolajte.Podelite recept na svoj fb mozda zatreba nekoj prijateljici.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
loading...