POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Dzem od malina bez secera-odlican za dijabeticare

1 kg malina
1 kašika tečne vanile
malo soka od limuna
Maline staviti u cediljku i oprati.
Staviti maline, vanilu u odgovarajuću šerpu i na tihoj vatri kuvati uz stalno mešanje. Netreba dodavati vodu jer će maline da puste same sok u kojem će se kuvati.
Sok od limuna dodajte pred kraj.

Kuvati maline dok ne uvri sva tečnost i dobije se gustina. Ne sme da curi što znači da je džem gotov. U sterilisane tegle sipati do same ivice vreli džem. Zatvorite poklopcem i okrenite naopako na poklopac. Pokriti i ostaviti da se ohladi.Džem spremljen na ovaj način mogu da koriste i dijabetičari. Odličan je kao namaz na parče integralnog hleba, za palačinke ili kao dodatak nekim mesima u vidu preliva.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...