POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Farbanje jaja na pari -VIDEO

V
VIDEO RECEPT ZA FARBANJE NA PARI  IMATE OVDE 


Nize imate jos dosta video recepata za farbanje jaja




 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE-ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE  Par ideja sa lukovinom imate OVDE  








Jaja obariti dan ranije, ili rano ujutro, ako planirate da ih farbate predveče.
 Kuvati jaja 4-5 minuta, ne moraju da budu potpuno kuvana, jer će se kasnije svakako kuvati na pari. Kad su jaja dobro ohlađena, možete da počnete sa farbanjem.
 Uzmite kesice sa bojom, najbolje zelenu, plavu, crvenu i ljubičastu, jer se najbolje vide i daju najlepše šare.Jaja poprskajte sirćetom (možete i da ih umočite cela u sirće), pa poređajte u metalnu cediljku. Veću šerpu napunite vodom, toliko da vam voda ne ulazi u cediljku. Postavite cediljku u šerpu i stavite da se lagano zagreva na šporetu.


Dok se zagreva, otvorite kesice sa željenim bojama i poprskati jaja jednom po jednom bojom. Na ovaj način možete da farbate i jednobojna jaja kao ja ovaj put.Vodite računa da nanesete boje dok jaja još nisu vruća, jer će prah sa bojom samo skliznuti.
Takođe, ako primetite da je para potpuno osušila jaja, još malo ih isprskajte sirćetom, jer suvo jaje slabo prima boju. Kad ste sipali sve boje, opet poprskati jaja sirćetom kako bi počela da se razliva, ali ne smete da preterujete, jer previše sirćeta može bukvalno da opere boju.Stavite poklopac i para će za 15-20 minuta učiniti svoje i razliti boju po celim jajima!



 Ako su vam negde ostale grudvice od boja, i to ćete rešiti prskanjem sirćetom.Kad su se jaja našarala, skloniti sa vatre i isprati ih pod mlazom vode. Ostavite da se osuše i dobićete prelepa, šarena jaja!još da ih prebrišete vatom umočenom u ulje i jaja su gotova.

Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.













Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept