POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Floresita

kore 3x:
5 bjelanaca
10 kašika šećera
5 kašika plazme (mljevene)
5 kašika oraha (mljevenih)
1/3 kesice praska za pecivo
fil:
1/2 l mlijeka
5 kašika gustina
15 zumanaca
200 gr šećera
1 i 1/2 margarina
50 gr šećera u prahu
300 gr šlaga
0,6 l kisele vode
100 gr mliječne čokolade milke
100 gr bijele čokolade milke
150 gr plazma keksa

Umutiti bjelanca i šećer. Pomijesati plazmu, orahe, pecivo i dodati u bjelanca. Lagano promijesati i peci na 170°C 20 minuta. Ja sam pekla u plehu veličine 34x25. 1/2 l. mlijeka prokuhati pa dodati 5 kasika gustina i kuhati da se zgusne.Ostaviti da se ohladi. Na pari skuhati 15 zumanaca sa 200 gr šećera. Umutiti 1 1/2 margarin sa 50 gr šećera u prahu. Dodati puding od gustina i zumanca i sve sjediniti. U fil nasjeckati 150 gr oraha, 150 gr plazma keksa, 100 gr mliječne čokolade milke i 100 gr bijele čokolade milke. Posebno umutiti 100 gr slaga sa 0,2 l kisele vode. Tortu filovati:-kora -fil -slag -kora -fil -slag -kora Ostatak slaga umutiti i ukrasiti tortu po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept