POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Gurmanski gulas sa pecurkama -savrsen rucak

500 gr junetine
1 luk
2 crvene paprike
2 zelene paprike
8-10 sampinjona
3 paradajza
1 kasika paradajz pirea
1 kasicica crvene slatke paprike
3 kasike maslinovog ulja
1 kasika brasna
so,biber (vegeta)

U dublju tavu zagrijati ulje. Dodati meso isjeceno na vece kocke i na srednjoj vatri pirjati dok ne promijeni boju. Zatim istresti luk isjeckan na kockice i pirjati nekoliko sekundi. Dodati paradajz pire i slatku papriku, mijesati dok paradajz ne pusti svoj miris. Doliti dvije case vrele vode, poklopiti i kuhati oko 45 min dok meso malo ne omeksa.Kada meso napola omeksa dodajte sitno isjeckane svjeze paprike, i gljive isjecene na listice. Paradajzu ogulite kozicu (mozete koristiti i zamrznuti) te ga isijecite na kockice i dodajte gulasu. Zacinite sa soli, vegetom i biberom. Kuhajte oko sat-sat i po na srednjoj vatri.Pred kraj, u pola case vode dodajte jednu kasiku brasna, dobro izmijesajte i istresite u gulas. Promijesajte i kuhajte jos 5 min. Posluzite ga uz pire,rizu ili kao ja uz testo 

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept