POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Hleb domaci sa zacinima recept i postupak

; 250 ml makog mleka, 25 grama kvasca, 1 jaje, 40 gr otopljenog biljnog margarina, soli malo secera, 500 gr brasna, zagrejati malo mleka i staviti kvasac u to i secera i sacekati 10 minuta da kvasac nadodje a zatim sa tim pomesati 1 jaje i otopljeni margarin i zamesiti testo . Testo narasta 30 minuta i stavlja se na radnu povrsinu i razvlaci se premazuje se .( beli luk se proprzi na margarinu na tihoj vatri i na kraju dodati persuna sitno iseckanog ) I sa tim premazati koru iseci na nekoliko (ja sam isekla na 4) duzine i stavila jednu duzinu preko druge isekla na kocke i redjala u pleh ( kao na slici ) Kada se teso u plehu duplira peremazati zumancetom i peci na 200 stepeni 20 minuta ( mozda treba pokriti pek papirom da ne bi izgoreo hleb pri pecenju ali to cete sami videti da li treba ili ne)
Jos jedan fantastican recept od nase Jadranke Zivkovic hvala joj ,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

loading...