POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Hrono hleb sa kiselim mlekom


1 časa kiselog mleka 6 punih čaša (od kiselog mleka) brašna (u ovom slucaju speltino brašno) Kašičica (ravna) sode bikarbone
 Kašičica soka od limuna
2 kašike suncokreta 2 kašike semenki golice 2 kašičice soli 2 kašičice kima
1 puna kaška neistopljene masti 2 čaše od kiselog mleka mlake vode (ne do vrha nego napunjene do prvog ruba)
mesite rukom jer ćete tako najboilje dobiti jednoličnu masu. Pleh malo nauljiti pa zatim obložiti papirom za pečenje. Nakon toga, testo razvući rukom po plehu Moze u tepsiju a ja sam u uskom plehu za hleb zato ima takav oblik. Posuti po želji susamom i malo utapkati (da susam ne bi spao) i izbockati viljuškom smesu da ne popuca. Peci ga  na 200 stepeni (sa uključenim ventilatorom) sa prekrivenom alu. folijom nekih 50 minuta, zatim skloniti foliju i dopeci ga još nekih10-ak minuta da uhvati koricu kako bi bila hrskavija. Takođe možete izvršiti test da li je hleb pečen iznuta i to tako što ćete ga čačkalicom bocnuti na par mesta i ako prilikom vađenja čačkalica ostane suva hleb je gotov. Po završetku pečenja, hleb možete uviti u krpu, a kasnije ga možete zajedno sa krpom odložiti u kesu.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekog ko se pridrzava hrono ishrane.Recept za hrono cupavce imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept