POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jacina ruska kapa torta

Recept:8 jaja,400 grama secera, 14kasika brasna, 2 kasika kakao, 8 kasika tople vode, i prasak za pecivo. Ispeci 4 do 5 kora u formi od 23 cm. 
Fil:1 litra mleka i 2 pudinga od vanile + vanile + 4 jaja,10kasika secera, 8 kasika gustina 250 grama margarina ( neslanog) i 150 gr secera u prahu.( ananasa iz konzerve sitno iseckanog ali bez safta) Umuti jaja i secer penasto i dodaj u to prah puding gustin i malo mleka od od one litre i sve to zakuvaj zajedno u  litru mleka .Kada se fil ohladi pomesati ga sa umucenim margarinom i prah secerom. Sa tim filovati kore( pa mozete staviti ananas na jedno filovanje preko krema )odozgo nafilovati tortu ali ne previse i posuti kokosom i cokoladom otopljenom sa malo mleka i ulja ( 150 gr cokolade crne za mesenje)
recept i slika su od nase citateljke Jadranke Zivkovic koja je sa nama podelila nesebicno dosta svojih izvanrednih recepata.

loading...