POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jafa torta prigodna za sva slavlja

KORA
10 jaja
10 kašika kristal šećera
20 kasika mlevenih oraha
2 kasike brašna
BELI FIL
1l mleka
15 kasika kristal šecera
9 kasika brasna
2 vanil secera
250g margarina
CRNI FIL
300g kristal secera
150g vode
250g mlevenih oraha
100g cokolade
250g margarina
JOS
600g jafa keksa
1dl mleka

Umutiti cvrst sneg od belanaca, pa postepeno dodavati zumanca i secer.Umucenoj masi dodati mlevene orahe i brasno.Ovako pripremljenu masu dobro sjediniti pa peci u tepsiji velicine 44×39cm u 2 puta.Pecene kore preseci na pola tako da se dobiju 4 kore. BELI FIL Od potrebne 1l mleka oduzeti 2dl pa razmutiti brasno.Preostalom mleku dodati secer, staviti na sporet i kuvati.U kuvano mleko pazljivo dodati razmuceno brasno i dalje kuvati dok se krem ne zgusne.Kuvani krem skloniti sa sporeta, ohladiti pa mu dodati vanil secer i prethodno penasto umucen margarin.Obe mase dobro sjediniti. CRNI FIL Secer i vodu prokuvati, da vri oko 5 minuta.Dodati orahe i cokoladu.Kada se orasi ohlade dodati penasto umucen margarin.Obe mase dobro sjediniti da postane penasto. FILOVATI: kora+beli fil+jafa keks umocen u mleko+ crni fil+kora+beli fil+jafa keks+crni fill+kora.Redosled filova moze po zelji.Dekoracija po zelji,Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...