POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jugoslovenska poslastica Moskva snit


15 jaja ukupno – belanca za patišpanj kore
 a žumanca idu za krem fil
Za patišpanj
300 g šećera
200 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kesice vanilin šećera
Za krem fil:
300 g margarina
250 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
100 ml mleka
300 g slatkog od višanja
300 g krugova ili komadića iz konzerve ananasa
Za ukrašavanje torte:
400 ml mleka
4 kesice praška za šlag

Priprema Testo za kore za Moskva šnit tortu: Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom izmutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin šećer, brašno i promešati varjačom. Testo podeliti u dve tepsije obložene kuvarskim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180°C. Krem fil za Moskva šnit tortu: U međuvremenu pripremite krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini. U drugi sud sipati mleko, dodati prašak za šlag i mutiti mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Slaganje kora Moskva šnit torte: Patišpanj izvaditi iz tepsija, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve a zatim ih iseći formirajući tri lente. Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag. Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa a zatim naneti šlag. I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Stavite zadnju lentu i celu tortu premažite šlagom po vrhu. Ukrasite po želji šlagom, sirupom od čokolade ili višnje. Stavite u frižider da se ohladi i krem stegne.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-
Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept