POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kapri sa malinama

Za koru:
10 belanaca
20 kasika secera
2 kasike sirceta
Vocni fil
400 ml. vode
20 kasika secera
oko 500 gr.malina a moze i visanja ili jagoda
3 pudinga od vanile
Zuti fil
10 zumanaca
10 kasika secera
5 kasika brasna
1/2 litre mleka
250 gr. margarina
oko 150 gr. cokolade
Za ukrasavanje slag

Umutiti 10 belanaca u cvrst sneg,zatim polako dodavati 20 kasika secera stalno muteci.Na kraju kada se sjedini secer sa belancima dodati 2 kasike sirceta. Sipati belanca u pleh koji je oblozen alu folijom.Staviti koru da se susi.Dimenzije pleha su 35x28 Staviti 300 ml. vode da vri sa 20 kasika secera.Kada se secer otopi dodati u to voce i kuvati ga par minuta.Zatim u to dodati puding koji je razmucen u ostatak vode (100 ml.).Sipati sve to u serpu gde se kuva voce i kuvati ga kao puding.Skuvani fil ohladiti. Zuti fil: 10 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,dodati 5 kasika brasna.Sve to zakuvati u 1/2 litre mleka.Moze se kuvati na pari,a i ne mora .U ohladjen fil umutiti 250 gr. margarina.Podeliti ga ba dva dela Koru namazati polovinom zutog fila,pa preko staviti fil od voca.zatim ostatak zutog filaOtopiti cokoladu i preliti je preko fila.Kada se ohladi i stegne cokolada ukrasiti tortu slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...