POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kapri sa malinama -savrseno letnje rashladenje

Za koru:
10 belanaca
20 kasika secera
2 kasike sirceta
Vocni fil
400 ml. vode
20 kasika secera
oko 500 gr.malina a moze i visanja ili jagoda
3 pudinga od vanile
Zuti fil
10 zumanaca
10 kasika secera
5 kasika brasna
1/2 litre mleka
250 gr. margarina
oko 150 gr. cokolade
Za ukrasavanje slag

Umutiti 10 belanaca u cvrst sneg,zatim polako dodavati 20 kasika secera stalno muteci.Na kraju kada se sjedini secer sa belancima dodati 2 kasike sirceta. Sipati belanca u pleh koji je oblozen alu folijom.Staviti koru da se susi.
Dimenzije pleha su 35x28 Staviti 300 ml. vode da vri sa 20 kasika secera.Kada se secer otopi dodati u to voce i kuvati ga par minuta.Zatim u to dodati puding koji je razmucen u ostatak vode (100 ml.).Sipati sve to u serpu gde se kuva voce i kuvati ga kao puding.
Skuvani fil ohladiti.
 Zuti fil: 10 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,dodati 5 kasika brasna.Sve to zakuvati u 1/2 litre mleka.Moze se kuvati na pari,a i ne mora
 .U ohladjen fil umutiti 250 gr. margarina.Podeliti ga ba dva dela Koru namazati polovinom zutog fila,pa preko staviti fil od voca.zatim ostatak zutog fila
Otopiti cokoladu i preliti je preko fila.Kada se ohladi i stegne cokolada ukrasiti tortu slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept