POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kiflice sa jabukama i orasima


Testo:
80 g šećera
65 g maslaca sobne temperature
1 jaje
prstohvat soli
1/2 (90g) kisele pavlake
70 ml ulja
250 g glatkog brašna
60 g gustina
Nadjev:
2 srednje velike jabuke
1 ravna kasika šećera
1/2 kasicice cimeta
1 vanilin šećer
2 petit beurre keksa
ili 3-4 žlice kasike oraha
ili 3-4 kasike prezli
šećer u prahu za posipanje

U dubljoj ciniji za kolačekasikom izraditi maslac sa šećerom. Dodati jaje i prstohvat soli, malo izmiješati, pa dodati pavlaku i ulje. Kad se sastojci spoje, dodati brašno i gustin prethodno izmiješane u ciniji. Sve sastojke spojiti (kasikom) da se dobije glatko testo. ciniju prekriti prozirnom folijom i spremiti u hladnjak dok se pripremi nadjev.
Jabuke očistiti i naribati, pa sa šećerom pirjati na jačoj vatri dok se jabuke ne posuše. Dodati cimet i vanilin šećer i staviti hladiti. U hladno umiješati mljeveni keks, orahe ili prezle Nadjev mora biti sočan, ali ne i vodenast.
Za lepezasti oblik: Testo podijeliti na komade težine 50 grama. Svaki oblikovati u lopticu, uvaljati u brašno, pa na papiru za pečenje spljoštiti rukom u ovalni oblik debljine 1/2 cm, dužine 12cm, a širine 9 cm. Pola razvaljanog komada tijesta ostaviti kako je, a na drugoj polovini oštrim nožićem zarezati uzdužne crte na razmaku malo većem od 1 cm oko 5-6 crta. Rubni dijelovi moraju ostati nedirnuti. Na početak punog dijela tijesta, bez zareza, staviti 1 kasiku nadjeva u obliku valjka. Zarolati nadeveni deo testa prema zarezanom delu, pa duž zareza do kraja. Prebaciti na lim obložen papirom za pečenje, spoj okrenut dolje i saviti u oblik polumjeseca. Rezovi će se razdvojiti.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170"C 30 minuta,Vruće uvaljati u šećer u prahu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept