POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kiflice sa praškom za pecivo umjesto kvasca pa se prave odmah, bez dizanja

Kiflice sa praškom za pecivo umjesto kvasca pa se prave odmah, bez dizanja

Tijesto:
250 g glatkog brašna
3 ravne kasicice (1/2 vrećice) praška za pecivo
1 kasicica soli
125 g svježeg sira
1 bjelanjak
50 mlijeka
50 ml ulja

Premaz:
1 žumanjak
1 kasika mlijeka
sezam, lan, kim ili druge sjemenke


U zdjelu prosijati brašno i prašak za pecivo. Dodati preostale sastojke i zamijesiti glatko tijesto koje će se odvajati od stijenke posude.

Tijesto istresti na pobrašnjenu podlogu i još malo izraditi.

Razvaljati u krug oko 0.5 cm debljine pa podijeliti na 8 trokuta.

Za veće kiflice, valjati cijelo tijesto i izrezati 8 trokuta.

Za manje kiflice, tijesto podijeliti na dva dijela i iz svakog izrezati 8 trokuta.

Trokute urolati, složiti na lim obložen papirom za pečenje i premazati premazom.

Posuti sjemenkama i peći na 180"C 25-30 minuta, ovisno o pećnici.

Kiflice se mogu puniti tvrđim ili svježim sirom. U nadjev se može dodati i malo začinskog bilja...

Najljepše su dok su još tople.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept