POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kisela paprika sa medom -savrsena za zimnicu

7 kg paprike, TREBA5 KG OČIŠĆENE PAPRIKE
20 dkg meda
1 l alkoholnog sirčeta
3,5 l vode
3 kasike šećera
3 kasike soli
1 vinobran

očistimo papriku treba je biti očišćene oko 5 kg, znači ovako kad se kupuje otprilike nek bude 7 kg.
Napravimo otopinu od 20 dkg meda, 1 litre sirčeta ( alkoholnog), 3,5 litre vode, 3 kasike šećera, 3 kasike soli i puatimo da zakuva
kada nam je otopina zakuvala dodajemo papriku unutra, ovisno o veličini posude može se paprika i na više puta kuvati ne sve odjednom, bitno je da ona omekša i da pod viljuskom osjetimo da je kuvana.

KADA SMO GOTOVI SA SVOM PAPRIKOM, TADA U OVU OTOPINU DODAJEMO 1 VREĆICU VINOBRANA I RAZMUTIMO MALO kada osjetimo da je kuvana vadimo je napolje i slažemo u tegle. Koje prije toga zagrijemo u pečnici. Kada svu papriku složimo, dolijevamo tekućinu u kojoj se kuhala do vrha i ostavimo da se malo prohladi zatvorimo i to je to.Ovo sa slike je naceta tegla,a zimnica je jos od prosle godine. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...