POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kremasta torta


Za koru je potrebno
 9 belanaca,
300gr šećera,
 2kaš brašna i 1 kašika sirćeta.
 Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se sav ne rastopi. Umešati sirće, a na kraju brašno. Pleh u kome ćemo peći kore obložiti papirom, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Zstim smanjiti temperaturu i peći još 15 minuta. Ohladjenu koru preseći na tri dela.
Za fil nam je potrebno : 9 žumanca, 21kašika šećera, 250 gr margarina, puding od vanile, puding od čokolade. Umutiti žumanca sa 9 kašika šećera i skuvati na pari. Umutiti penasto margarin i spojiti sa Ohladjenom kremom. Skuvati posebno puding od vanile i čokolade kao što piše na kesici. Krem od žumanaca i margarina podeliti na dva dela. U jedan staviti puding od vanile, u drugi od čokolade.Na tacnu za posluživanje staviti jednu koru, te ptemazati žutim filom, prekriti drugom korom pa braon fil. Odgore staviti treću koru. Tortu premazati šlagom i ukrasiti.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept