POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Krempita odlicna i kremasta

1 paket lisnatog tijesta
2 l mlijeka
1 l vode
1 gustin (20 dkg)
20 dkg oštrog brašna
10 jaja
2 vanilin šećera
35 dkg šećera

Lisnato tijesto razvaljajte i ispecite. Mlijeko i vodu stavite u veći lonac da zakuva.. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. U bjelanjke stavite polovicu šećera i izmiksajte. U žutanjke stavite drugu polovicu šećera sa vanilin šećerom i izmiksajte. Dodajte gustin, brašno i na kraju umiješajte bjelanjke. Smjesu ukuvajte u kipuće mlijeko pomiješano s vodom, kuvajte nekoliko minuta i prelijte preko lisnatog tijesta. Gore stavite po želji lisnato tijesto,na njega secer u prahu a moze i samo cokolada ili šlag .

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept