POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kroasani savrseni-sa kiselim mlekom

brasna 1 kg
• kvasac 1
• kasike secera 3
• kasicica soli 1
• kiselog mleka 250 ml
• mleka 250 ml
• jaja 3
• margarina 1/2
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.U drugoj posudi sjediniti jaja,kiselo mleko i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Kada je testo nadošlo podeliti ga na dva jednaka dela. Svaki deo podeliti na 8 jednakih loptica.Razvući jednu lopticu,veličine palačinke,i premazati je margarinom. Razvučemo sledeću lopticu i stavimo na onu sa margarinom i opet premažemo. Tako uradimo sa svih 8 ali se poslednja ne premazuje. Razvuče se testo i iseče na 12 ili 16 jednakih delova.(Na 12 ako volite vece kroasane. Na svaki deo se stavi džem ili krem. Uviju se kroasani,premažu žumancetom u koje se doda malo mleka i ostave da narastu pre pečenja.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept