POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Lazanje svi ce misliti da su iz restorana


testo za lazanje
30dkg sira
2 velike kasike brašna
1/2 litre mlijeka
malo soli
bolognese umak, meso luk paradajz sok
velika kasika  ulja
zacini




besamel
U manji lonac stavite 2 velike kasikebrašna i velikukasiku  ulja. To mešamo na jakoj vatri i kada primetimo da se smesa počela grudvati lagano dodajemo mlijeka. Smesu i dalje neprestano mešamo, a dodamo i pola čaše vode  malo soli po želji i malo vegete. Kada smjesa postane gusta bešamel je gotov.Nakon toga, u tepsiju za lazanje pospite ulja da se razmaže po cijeloj površini. Testo za lazanje morate prvo ostaviti oko minutu, dvije, u kipućoj vodi da omekša. Stavljate prvi sloj u tepsiju– testo, na njega velikom kasikom razmazujete bešamel, stavljate meso koje ste prvo isprzili na luku sa zacinima i paradajz sokom,zatim  naribani  sir. Idući sloj isto tako, naravno, započinjete tijestom i bešamelom. Dalje sve prema želji i dok ima kora fila i sira.


a na zadnju koru premazati besamel sos i izbusiti viljuskom rupice da testo dise,Peci dok ne dobije zlatkastu boju.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept