POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Lenja pita sa bundevom

Potrebno je:
450 g brašna
1 jaje
120 g šećera
2 kašike kisele pavlake
150 g svinjske masti
Za fil:
600 g rendane bundeve
4 kašike šećera
1/2 kesice cimeta
4 kašike griza
Ostalo:
šećer u prahu za posipanje
1 kesica vanilin šećera

Umutiti mikserom mast, šećer, pavlaku i jaje. Rukama lagano umešati brašno. Zaviti testo u foliju i ostaviti minimum 2 sata u frižideru. Izrendati bundevu. Podeliti testo na 2 dela. Manji pleh 25x35 cm podmazati mašću i posuti brašnom. Razvući koru i lagano rukama popraviti ćoškove u plehu. Naneti rendanu bundevu, šećer, griz i cimet. Pitu preklopiti drugom polovinom kore i lagano izbuškati viljuškom. Peći 40-tak minuta na 180 stepeni. Sačekati da se pita ohladi, pa je iseći na manje kockice i posuti šećerom u prahu sa dodatkom vanil šećera.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept