POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Lepotuska

Sastojci za koru:
5 belanaca
6 kašika šećera
1 čep alkoholnog sirćeta i
1 ravna kašika brašna
Fil I i II:
600 ml mleka
5 žumanaca
5 kašika kristal šećera
200 gr margarina
50 gr šećera u prahu
100 gr čokolade
3 kašike brašna
4 kašike gustina
oko 200 grama nutele

Priprema: Uključiti rernu da se zagreje na 150 stepeni. Ulupati belanca da zapene pa dodavati šećer i mutiti da se šećer otopi, treba da se dobije jak šne. Belanca treba dugo da se mute 10 – 15 minuta da bi kora koja će se sušiti bila što bolja i da budete sigurno da neće ni spasti, Na kraju umešati brašno pa najmanjom brinim na mikseru ga umutiti taman toliko da se sjedini sa belancima, ne mutiti dugo. Pouljiti pleh četkicom, ali samo malo ga namazati, kao kada biste stavili pola kašike ulja i onda svuda razvukli. Preko staviti papir za pečenje pa ga rukom utisnuti po plehu. Istesti masu za koru i staviti u rernu pa smanjiti na 125 stepeni. Ostaviti 90 minuta da se suši tako pa isključiti rernu i ostaviti da se tako ohladi. Dok se kora suši kuvati fil. Pomešati žumanca, šećer, brašno i gustin pa im dodati malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri. Masu sa žumancima razmutiti pa zakuvati u kipuće mleko i mešati dok se ne zgusne. Izlomiti čokoladu pa odmah pola fila istresti preko nje. Mešati da se otopi čokolada pa oba dela ostaviti da se ohlade. Kada su se filovi ohladili ulupati margarin sa šećerom u prahu podeliti na 2 dela. U jedan dodati jedan ohldjen fil a u drugi deo drugi fil. Umutiti. Osušenu koru odlepiti sa papira i preseći po sredini, dobiju se dva uska dela.Na orvu koru staviti NUTELU koju malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na biskvit zatim naneti zuti deo pa cokoladni.Ukrasiti slagom ili slatkom pavlakom dekorisati po zelji.

loading...