POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Lesnik rolat torta -skroz nesto drugacije



Napraviti koru od 5 belanaca, 150 gr secera. Umutiti belanca u cvrst sneg i postepeno dodavati secer.  Iseckati 150 gr lesnika . Pleh za pecenje obloziti papirom, posuti seckanim lesnicima i odozgo rasporediti umucena belanca. Susiti u rerni oko sat vremena na 150 stepeni.
U medjuvremenu skuvati kremu od lesnika odnosno skuvati tri pudinga od lesnika. Skuvani puding umutiti sa margarinom i ostaviti da se prohladi.

Osusenu koru premazati kremom od lesnika i ostaviti da se ohladi. Napraviti fil na sledeci nacin : 150 ml mleka skuvati sa 10 kasika secera, 200 gr gustina, voditi racuna da ne provri. Penasto umutiti margarin sa 250 gr secera u prahu i sjedinjiti sa skuvanim kremom.
Preko kreme od lesnika premazemo polovonu fila . Odozgo po duzini staviti dva gotova cokoladna rolata ,preko raspodeliti preostali fil , pa ostatak od lesnik kreme. Umutiti slag i njime premazati tortu. Dekorisati po zelji.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept