POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Limun pita


150g maslaca
 1 jaje
150g šećera
 naribana korica jednog limuna
 400g brašna 1kom. praška za pecivo
6 kasikaa mlijeka
 Nadjev 1/2l vode
sok jednog limuna
 korica jednog limuna
2 žunanjka 250g šećera
1kom. vanili šećer
 100g gustina 50g maslaca
Prvo napravite nadjev. Nadjev: Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, vanili šećerom, gustinom i 1dcl vode koju ste oduzeli od onih pola litre. U ostatak vode stavite tanko oguljenu koricu dobro opranog limuna i sok od limuna. Stavite na stednjak i pustite da zavrije. Korice limuna izvadite iz vode. Vrelu vodu lagano sipajte u smjesu od umućenih žumanjaka neprestano ih miksajući. Umućenu smjesu vratite na štednjak i na laganoj vatri mješajući neka vam zakuha. Dobit ćete smjesu poput pudinga. Maknite sa štednjaka i u smjesu umješajte maslac koji ste narezali na kockice. Površinu smjese prekrijte prianjajućom folijom i ostavite na stranu dok ne zamjesite tijesto za kore. Za tijesto : maslac, jaja i šećer izmutite u pjenastu masu. Dodajte naribanu koricu limuna, prosijano brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Zamjesite tijesto i podijelite na dva dijela. Tijesto razvaljajte na veličinu pleha, 33 x 20 cm. Jedan dio tijesta stavite u u pleh koji ste namazali maslacem i premažite ga nadjevom. Drugim dijelom tijesta prekrijte nadjev, izbockajte ga na par mjesta vilicom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200C dok ne dobije lijepu boju,to traje otprilike 30-40 min. Pečeni kolač ohladite, pospite šećerom u prahu ili ukrasite po zelji sa seckanim bademom a moze i još topao premažite pekmezom od limuna ili kajsije i vratite na 2-3 min. u pećnicu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept