POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mak pita-socnija biti ne moze

660 g brašna
2 jajeta
150 g maslaca
oko 2 dl mleka
200 g šećera
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 limun – korica
Nadev:
400 g mlevenog maka
7-8 kašika šećera
oko 2 dl mleka
1 vanilin šećer
1 kašičica cimeta
1 kašičica rendane limunove kore
Za posipanje:
100 g šećera u prahu
Priprema:

Prosejati brašno, dodati šećer i prstohvat soli, prašak za pecivo, rendanu limunovu koru, jaja i omekšali maslac. Uz dodavanje toplog mleka zamesiti gipko testo, umotati u plastičnu foliju i odložiti u frižider na sat vremena. Za to vreme, napraviti nadev, prokuvati mleko sa šećerom i popariti mak. Dodati cimet i limunovu koricu. Izvaditi testo iz frižidera, podeliti ga na dva dela, jedan nek bude malo veći, njega staviti na dno pleha i podići malo ivice. Izbockati viljuškom, pa naneti nadev. Rasklagijati i drugu koru, prekriti fil, izbockati na par mesta i peći u prethodno zagrejanoj rerni, dok pita ne dobije lepu boju. Gotov kolač posuti šećerom u prahu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept