POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Makedonski ajvar

20kg crvenih paprika
3-4 komada plavog patlidzana
1/2 kg ljutih papricica
1l l ulja
sol,secer

Paprike lepo oprati.Peci paprike sa obe strane na sporet na drva,furunu ili sl.Pecene paprike redjati u kesu.Patlidzan oprati, mac mu drske,oguliti ,prepoloviti na pola i pec u zagrejanoj pecnici.Ljute papricice ocistiti od semenki(ne peci).Kada paprike ispecemo lepo se ogule,ociste od semenki i tako se ostave da se cede.Onda sve sastojke samleti na masini za mlevenje mesa.Smesu kuvati u velikoj serpi uz stalno mesanje.Povremeno dolivati ulje.Dodati sol i secer po ukusu.Ajvar je gotov tad kada predjemo kasikom i onda se bude videlo dno.Puniti u vrele tegle i odmah ih zatvarati.Onda sve tegle pokriti i ostaviti da prenoci.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...