POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Marmelada od kupina bez konzervansa

5 kg zrelih kupina
2 kg šećera
3 dl kvalitetnog crnog vina
sok od 5 limuna

Kupine dobro oprati, iscijediti, staviti u posudu u kojoj ćete kuvati marmeladu i dodati šećer. Ostaviti preko noći da kupine puste sok. Marmeladu kuvajte na laganoj vatri dok kupine potpuno ne omekšaju, a zatim ih propasirajte.Ponovo kuhajte na potpuno laganoj vatri oko 2 sata. Dodajte limunov sok i crno vino te dalje kuhajte do željene gustoće. Tijekom kuhanja stalno odstranjujte pjenu s površine! Kad je marmelada gotova prelijte ju u čiste vruće staklenke i ostavite ih nepokrivene u pećnici zagrijanoj na 100ºC da marmelada dobije koricu. Ugasite pećnicu, dobro zatvorite staklenke i ostavite u pećnici neka se potpuno ohlade!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...