POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Marmelada od kupina bez konzervansa

5 kg zrelih kupina
2 kg šećera
3 dl kvalitetnog crnog vina
sok od 5 limuna

Kupine dobro oprati, iscijediti, staviti u posudu u kojoj ćete kuvati marmeladu i dodati šećer. Ostaviti preko noći da kupine puste sok. Marmeladu kuvajte na laganoj vatri dok kupine potpuno ne omekšaju, a zatim ih propasirajte.Ponovo kuhajte na potpuno laganoj vatri oko 2 sata. Dodajte limunov sok i crno vino te dalje kuhajte do željene gustoće. Tijekom kuhanja stalno odstranjujte pjenu s površine! Kad je marmelada gotova prelijte ju u čiste vruće staklenke i ostavite ih nepokrivene u pećnici zagrijanoj na 100ºC da marmelada dobije koricu. Ugasite pećnicu, dobro zatvorite staklenke i ostavite u pećnici neka se potpuno ohlade!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept