POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Maslenica


400 gr. brasna
250 ml. mlijeka
1 kasika kvasca
1 kasika secera
2 kasike ulja
100 gr. maslaca
4-5 kasika kajmaka
2 kasike ulja



Kvasac sa toplim mlijekom i secerom staviti da uskvasa.
Brasno prosijati, dodati jednu kasikicu soli, promesati, dodati 2 kasike ulja i umesiti sa kvascem.Dodajte jos malo vode ako je potrebno i tijesto dobro uradite rukama par minuta. Testo ne treba da je previse tvrdo
Ostaviti tijesto da se naraste,
Nadoslo tijesto podeliti na tri dijela, zatim sa oklagijom jednu po jednu jufku razviti.U medjuvremenu maslac, ulje i kajmak rastopiti i svaku jufku premazati.Krajeve premazane jufke preklopiti, i staviti u podmazanu tepsiju.Jufku zatim prstima po citavoj povrsini malo pritisnite.
Tako uraditi sa drugom i trecom jufkom, samo sto cete preklopljeni dio trece jufke kad budete stavljali u tepsiju okrenuti prema dole.Prvu i drugu preklopljenu jufku kada stavite u pleh ponovo premazite sa kajmakom dok trecu poprskajte sa malo mleka.
Pecnicu zagrijte na 200 stepeni i maslenicu pecite oko 35 minuta dok Vam fino ne porumeni.Na viljusku stavite komadic maslaca i gotovu maslenicu premazite, zatim poklopite i ostavite da se malo ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept