POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medena pitica


Kore
40 gr masti 2 kasike meda 120 gr secera
 4 kasike mleka 1 kasikica sode bikarbone
1 komad jaje 450 gr mekog brasna
 Fil 0.5 l mleka 200 gr kristal secera 2 komada vanilin secera 6 kasika psenicni griz
250 gr margarina 1 komad limuna
 Glazura 100 gr cokolade 40 gr margarina
Umutiti mast, secer, jaje, med, mleko i sodu bikarbonu. Dodati brasno i umesiti testo. Podeliti na tri dela. Razvuci tanko i peci kratko dok kore ne porumene. Fil Izmesati griz sa malo mleka. Ostatak mleka i secer staviti da provri. Skuvati griz u mleku i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno umutiti margarin i sok od limuna. Filovanje Podeliti fil na dva dela i filovati kore. Ostaviti da prenoci i sutradan staviti glazuru. Glazura Na tihoj vatri otopiti cokoladu i margarin i preliti preko kolaca.Obicno ga pravim za slavu dan dva ranije jer je najlepsi kad odstoji malo.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept